marți, 23 septembrie 2008

Dumnezeu exista, dar nu cred ca e in povestea asta

Dumnezeu exista. Si medicii la fel. De oameni nu mai zic.
Am intrat azi in contact cu 3 fotografii publicate de NY Times si care s-ar fi invartit pe net in nov 2002,una dintre foto fiind premiata drept fotografia anului si numita "The hand of hope". In 2 cuvinte este vorba despre nasterea lui Ilamado Samuel Armas, diagnosticat cu spina bifida, o malformatie congenitala, si care a fost operat de Dr Bruner in interiorul uterului mamei sale. In timpul operatiei copilul s-a prins cu mana de mana doctorului.


Povestea este foarte miscatoare si datatoare de sperantze, mai ales ca ni-l arata si 'supravietuit' interventiei, cateva luni mai tarziu.

Povestea combina miracolele medicinei moderne cu miracolele lui Dumnezeu. Frumoasa poveste, sensibila pana la pipi, atinge coarda oricarei mamici sau om cu suflet sensibil.
INSA am dat un Google si nu am gasit nimic. Am dat un Yahoo search si nu am gasit nimic. Un search in youtube. Am dat un search in site-ul NYTimes si nu am gasit nimic.

Si atunci ma intreb, nu cumva e chiar poveste? Am ajuns sa inventam povesti frumoase in disperarea de a apropia oamenii de Dumnezeu? Mi-ar parea rau sa am dreptate. Ar suna a teoria conspiratiei, dar cum de prin motoarele de cautare principale nu a ramas nici o urma, ci doar in ppt-uri si emailui?
Sper ca vreunu' care stie mai multe si poate verifica povestea sa ma contrazica. Sper din tot sufletul.PLS!

4 comentarii:

Unknown spunea...

O colega m-a trimis pe www.avort.ro, si intr-adevar, unele filmulete sunt impresionante, ceea ce e cababil sa faca un fat e impresionant, dar in continuare nu gasesc nimic pe net. Prieteni ziaristi au zis ca au vazut poza dar nu-si aduc aminte de vreo stire asociata cu ea...

Anonim spunea...

am fost si eu acolo...si la fel am injurat printre toti dintii elicopterul alb cu pricina...ce inseamna sa ai bani, dar zero educatie, bun simt etc...fleacuri din astea care-n ziua de azi nu mai inseamna nimic...Ariciu'

Diana spunea...

Oamenii au nevoie de povesti, fie ca sunt adevarate, fie ca nu. Asta dintotdeauna. Mass media produce bani exploatand nevoile si emotiile oamenilor. Nu stiu daca conteaza intotdeauna daca sunt cazuri reale sau nu. Important este scopul si impactul lor. Cred ca aceiasi practica poate fi acceptabila,morala, buna sau din contra inacceptabila, imorala, rea. Depinde doar de context.

Unknown spunea...

Pe masura ce ai acces la informatie iti dai seama ca in viatza ai auzit multe povesti, multe minciuni spuse frumos. Am prieteni ziaristi si cand mai povestesc despre articole inventate sau anchete muncite care nu primesc ok-ul pt a nu iesi catre public...imi dau seama de cata minciuna. Ce context? Depinde probabil daca privesti din punctul de vedere al furaciosului sau furatului. Al teparului sau tepuitului. POate in sensul asta.
Si nu, eu unul nu am nevoie de povesti, preferi realitatile dure.