duminică, 28 septembrie 2008

Ziua profi, noaptea profi.

Ai o colega. Jobul ei shefa de departament, coordonatoare. Frumoasa, inteligenta, descurcareatza, coordoneaza autoritar si eficient cei 20 de oameni din subordine. Profi', profi'.
Intr-o zi unul din angajati o gaseste pe net, actritza intr-un film porno alaturi de Titus Stil, si il face cunoscut tuturor in firma. E usor de recunoscut, ea e... si intr-adevar si acolo e profi. Oamenii din subordine nu o mai respecta. Tu esti confuz, gandindu-te ca pana ieri o priveai ca pe o buna coordonatoare, ca pe o amica... si azi nu stii cum sa o mai privesti.
Ai putea sa mai lucrezi cu ea? Ii mai dai shansa sa-si continue jobul avand in vedere ca pana acum activitatea ei a fost de buna calitate? Avand in vedere ca e vorba de o activitate extra, ce nu are legatura cu jobul? Ii mai dai shansa sa demonstreze ca isi poate face treaba la fel de bine ca pana acum?
Cazul e real, s-a intamplat intr-o firma colaboratoare.
Raspunsul nu e simplu, era mai simplu sa nu fie nevoie sa-l caute. Voi ce parere aveti?

4 comentarii:

Anonim spunea...

ce s-o mai tzii frate, afara cu ea, ce respect sa mai aiba aia din firma pt ea...
daca ar fi fost un entry level, mai ziceai, dar asa, cine dracu mai asculta de ea...Alin

Unknown spunea...

Alin, nu ai inteles, nu e le mine in firma cazul, dar ma intreb ce as fi facut daca eram in locul lor...

gina_blue spunea...

atata timp cat ea a dat dovada de profesionalism si este in continuare super O.K. la job, ce rost are sa fie manjita cu noroi pentru ceea ce face extra?...in fond este treaba fiecaruia in ceea ce priveste activitatea din timpul liber...cat despre cei care au vazut-o in ambele "ipostaze", sa lase de o parte prejudecatile...multi poate sunt chitrosi si pentru ca nu pot "benefici" de seviciile ei extra :P...stiti cum se spune despre vulpe cand n-ajunge la struguri...
Gina

Unknown spunea...

In teorie asa e, nu e treaba nimanui la job ce faci in afara serviciului, dar in practica nimeni nu se mai uita la ea cu aceasi ochi, autoritatea nu mai e aceeshi. In plus un Team Lider/Supervizor in Call center nu mai poate da directive, nu mai poate spune operatorilor cum sa-si faca treaba, pt ca automat primeste replica "te gasesti tu sa ma corectezi, tu stii mai bine, stim noi ca esti experta 'la locul de munca'..." sau mai stiu eu ce tzaranisme...si acolo se termina tot...