miercuri, 18 februarie 2009

Bataia la romani

Indiferent cine ce-ar zice, romanilor le e mai frica de legea pumnului decat de legea statului. Uitati-va cati incalca legea zilnic. Inclusiv eu. Traversez printre masini cu politistul in intersectie, parchez unde gasesc, mai fac un intezis, mai un semafor, mai uit cate ceva in declaratie, mai nu platesc la stat una alta, mai o semnatura, etc, etc...si chiar daca stiu ca incalc legea, nu ma ingrijoreaza.
E o reminiscentza din mentalitatea comunista, cand toti furau pe rupte, dar in mintea lor nu furau de la nimeni, luau de la stat. In schimb am remarcat ca oricine devine ascultator cand langa el apare un racket ucrainian sau sarb, oricine isi aduce aminte regulile jocului in momentul in care apare in discutie legeea batei. Imagineaza-ti un vlajgan in spatele tau care-ti arde o bata-n cap in momentul in care ai aruncat mucul de tigara pe jos. Not nice, yeah?!
Se pare ca nenea asta a inteles, si a scris mare. :))

2 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte interesant articol!
Iar ce numesti tu ca incalci regulile, sunt de fapt actiuni ca sa treci mai repede strada. Nu ranesti pe nimeni.
Dar violenta estre respectata.
Multa lume este violenta.
Sunt foarte dese batai, pana si tragerea de urechi a sarbatoritilor este pretext de violenta! hehe
Reusesti sa te strecori repede printre masini? Inseqamna ca ai capatat dexteritate.
Apropos, tu ai fost tras de urechi de ziua ta?
Succes!

Unknown spunea...

"Iar ce numesti tu ca incalci regulile, sunt de fapt actiuni ca sa treci mai repede strada. Nu ranesti pe nimeni."

Nu sunt deloc de acord. As putea sa ma ranesc pe mine sau chiar pe alti (daca un sofer in incercarea de a ma evita pierde controlul). Micile 'incalcari' ale regulilor ne fac sa fim pe primul loc in europa alaturi de albania cu cel mai mare nr de accidente rutiere.