luni, 28 septembrie 2009

Probleme de adaptare

Incepem sa devenim asa mici, atat de limitati la ban, ca lucrurile esentiale ne scapa din vedere.
Din ce in ce mai des ascult oameni demoralizati, cazuti, gata de actiuni la limita, doar pentru ca 'm-am certat cu iubitul, am intarzaiat cu banii de chirie sau rata la banca, s-a uitat soacra urat la mine, colegii sunt de ca*at, am auzit cuvinte cu tz,' etc, etc.
Eu cred ca ne-a tampit televizorul, din ce in ce mai putina lume are un sistem de valori sanatos. V-a murit cineva drag? Ai cancer? Copilul tau e grav bolnav? Astea sunt probleme grave, in fata carora as intelege ca ai ingenuncheat. Restul? Fac parte din viata cotidiana. Keep walking!
Ne simtim coplesiti de probleme pentru ca nu reusim sa ne adaptam. Ok, avem probleme...toti avem...dar gandul car ar trebui sa renuntzam la tigari, wiskey cu redbull in club, weekenduri la mare, noi haine, etc, etc nu se impaca deloc cu noul nostru statut. Nu ne-a invatat nimeni sa ne adaptam. Da, asta nu ne-a invatzat la scoala, degeaba am facut ani de cursuri si examene. Picam unul cate unul la examenul vietii: adaptarea.

6 comentarii:

Mike spunea...

Mda.. adevarat!! GG Ionute ;)

Paca spunea...

Bravo ma Ioane ! Ma bucur sa te mai citesc si acum mi se pare ca ai atins o componenta esentiala din viata noastra (mai ales ca e atat ed citadina). din cauza unor ucruri de c***t uiti sa te bucuri de chestii importante...mi s-a intamplat sa ma trezesc ca "bai,ce dreacu sunt asa stresat si nemultumit din cauza unor cacaturi ?! Ce prost sunt !!". Va doresc dragoste ! ;)

Marius Olteanu spunea...

Aferim!

K spunea...

Sau o postare despre necesara revenire la bun-simt.

Doina Goanta spunea...

Ionut, totul pana la cuvinte cu "Tz" :))))) in ce lume traim? :))

roxliu spunea...

D'cord Cosac... Ne lasam ingenunchiati de niste probleme marunte carora le oferim "grandoare" pentru ca suntem atat de bine prinsi in social/societate, ai ajuns sa ai un anumit statut... E exact motivul pentru care suntem in criza, e vorba de IMAGINE si nu de continut.