luni, 19 octombrie 2009

Cununie "religioasa" la Casin

Am zis ca o sa scriu despre subiectul asta caci nu ma rabda inima: "popii, cei mai buni agenti de vanzari ai lu' Dumnezeu".

Se casatoreste un prieten si cununia religioasa o tine la Manastirea Casin.
I s-au cerut asa: 50 ron pt spovedanie! 1300 Ron pentru cununia religioasa.
Ginerele, om de vanzari...a negociat ca la piatza... si a obtinut o reducere in numele lu' Dumnezeu: cununia religioasa la 1000 Ron.
Se intampla nunta, cununia religioasa, bla bla ieftin, "dragostea a devenit comerciala, iubirea se cumpara", alt bla bla...hai rpd rpd ca asteapta altii la intrare sa-mi dea bani...noroc cu un cor minunat care a schimbat impresia unei cununii religiase facuta de un mercenar in casa si in numele lu' Dumnezeu.
La final ramane cu mirii, scandal ca de ce sa-i plateasca 1000 ron, ca nu au negociat cu el ci cu colegul...ca masa merge 1300 Ron...vuiet mare...un popa gata sa-ti sara la gat ca i-a iesit mai putin decat planuise la afarerea asta.
Avea vreo 30 si ceva de ani...ma intreb ce spaga o fi dat sa prinda un post de preot la Casin. Probabil acum incearca sa-si recupereze spaga.
Draga 'parinte' sa-mi sugi p*la, si-ti dau eu diferentza.

6 comentarii:

krystian88 spunea...

interesanta observatie dar in acelasi timp si foarte verosimila!;) popii astia is mai zgarciti k noi oamenii de rand! Intrebarea e urmatoarea: Tu n-ai fi facut la fel dak ai fi fost in locul lor?:))

Unknown spunea...

Nu mai zgarciti....mai hulpavi!
Si ca sa te faci preot trebuie sa ai chemare, nu sa faci lucrul asta ca pe o meserie. Si ma astept sa masesc mercenari pe la tara...nu in cele mai vestite manastiri din Bucuresti.
Astia parca-i investesc dupa cat de mercenari sunt, nu dupa cat har au.

gushperix spunea...

pentru doritori puteti apela la tata socru. el nu cere nimik pentru nunta, acu cateva luni a primit de la nashu mare imensa suma de 15 lei pentru o slujba ca la carte de 1 ora jumatate. o sg. obiectie trebuie sa mergeti la galati pentru cununie.
daca vrei sa vb. pe indelete despre unii popi din bucuresti putem sa o facem dar n-are rost. nimeni nu te pune sa te duci acolo unde merge toata lumea. sunt jda biserici unde poti merge dar nu sunt casin, baratia, muncii etc.

Doina Goanta spunea...

mi se face scarba cand aud de asa ceva...preotii sunt niste perversi, nste prefacuti, niste persoane josnice...nu toti, ci majoritatea spagarilor astia ordinari de romania...oricum biserica a fost si va ramane doar manipulare...huuuooo

Anonim spunea...

ma asteptam la asta si chiar la mult mai multe din partea acestor "oameni ai Lui Dumnezeu". Totul incepe inca de la "scoala de popi"(seminarul teologic),unde spre exemplu, in orasul tau natal, pt a intra la un astfel de seminar,un viitor preot care habar nu are sa scrie (la 16 ani!!!) plateste 250mil,dar ce sa-i faci,e seminarist...Plus ca daca il mai are si pe tati preot la o biserica din oras se mai da o pila de 400mil pentru a fi alaturi de acesta. Datele numerice le stiu din sursa sigura,la fel si despre persoana care nu stie sa scrie!!! Si ne mai miram ca pentru o cununie religioasa cer 13mil si ca se targuiesc ca la piata pentru asta...Stiti cum e, fa ce zice popa si nu ce face popa! Raluca

Anonim spunea...

hahahaha sa-mi bag! io nu inteleg o treaba: de ce se mai casatoreste lumea la biserica? io nu is asa religioasa de felu' meu, dar sa cheltuiesti atatia bani cand ai de pus un viitor pe picioare e absurd! pt ce? pt a respecta o traditie? pentru ca ''ce zic vecinii ca nu te-ai casatorit la biserica?'' wtf? io zic ca oamenii gresesc mai mult ca accepta astfel de ''afaceri'' decat popa in sine care face treaba asta! e grav daca ne lasam dusi de nas in halul asta! si pentru mine popa nu-i cu nimic mai special decat un om de rand! scz de interventie dar am gasit blogul tau din intamplare si e interesant ceea ce scrii :) salut!