marți, 1 decembrie 2009

Nunta la romani

Bai pot sa fiu ofticat pe nuntile la romani? Toti strainii vor sa participe la o nunta in Romania, ca e mishto rau, traditii...in acelasi timp gasesc dubios ca trebuie sa dea 100 euro ...

"Cica ajuti omul sa plece in viata, sa nu plece cu mana goala!" Bullshit!


Parca la nunta ar trebui sa vii cu bucurie....nu cu inima stransa.
Si daca intr-un moment al vietii nu o sa am bani, ce-o sa fac? Nu ma mai duc la nunta unui prieten pt ca meniul costa 100 euro?

Sa dai mai putin decat meniul...sa zica omul ca i-ai facut paguba...sa te tina minte toata viata? Ca de la nunta p-astea le tii minte...p-ale bune si p-alea rele,,,,restul e balast, cuprinsul actiunii, nu-l tii niciodata minte.

Sa-i trimiti niste bani acolo in plic fara sa te duci iar e bullshit, omul voia sa fii alaturi de el la un moment important, nu sa-i trimiti bani, mai ales ca stie/banuieste ca n-ai venit din lipsa de bani, indiferent care ti-e scuza...

Sau cand meniul costa 15o - 200 euro...de persoana,,,ce faci? E prietenul tau...dar face la fitze. Motivele pentru care alege fitzele pot fii multiple si nebanuite, nu comentez. Vrei sa-ti aduci aminte toata viatza de evenimentul asta. Your choice...dar nu pe buzunarul meu.

Cred ca aici se testeaza prieteni: imi esti suficient de prieten sa-mi dai jumatate din salariu pe nunta mea facutza la fitze?
Si daca unul din prieteni castiga cat e meniul tau? Nu-ti mai e prieten? Sau daca ti-e verisor, ruda sau prieten de familie...

Cele mai frumoase nunti au fost: una de 50 de persoane intr-o cafenea, cu bufet suedez si doar cei f f apropiati...si una la munte in aer liber si un cort imens, o nunta care a durat 3 zile si 3 nopti. Si sigur nu m-am dus cu grija ca plicul meu nu o acopere meniul.

In strainatate faci o lista cu ce ai avea nevoie sa pleci in viatza si invitatii se grupeaza si ti le cumpara. E mai ieftin, mai uman, mai familiar...asa cum de altfel ar trebui sa fie o nunta.

Nunta a devenit un efort, din partea mirilor, a parintilor, a invitatilor. Nu asta ar trebui sa fie o nunta. Macar nunta sa fie moment de bucurie, nu de cazna.

PS prietenii care s-au casatorit de curand sa nu faca pureci, nu ei sunt vizati, doar mi-au dat ideea articolului. Lor le-as da si o mana din umar, sper sa nu mi-o ceara! :D

6 comentarii:

Dorin spunea...

:))))) Ca la noi la nimeni.
Te astept barabate sa joc si la nunta ta ;)

Doina Goanta spunea...

eu m-am obisnuit cu ideea ca asa e la nunta...asa e de cand ma stiu. cel putin acum nu se mai striga suma de bani pe care o dai, ca pe vremuri...slava domnului ca s-a inventat plicul!!! teoretic, nu te obliga nimeni sa faci nunta "ca la carte", dar tb sa tii cont ca este f posibil sa iti dezamagesti parintii conservatori, rudele etc. poti sa iti faci nunta cu meniu cu hamburgeri si kfc in loc de somon fume si fructe de mare! ar fi suuuper! :)))

Unknown spunea...

Sunt perfect de acord ca vor fii voci care vor dori sa fie nunta altfel decat tine...bunica sigur ar vrea la ea la tara, eventual si la cort! =))

In acelasi timp ala care o face pt el, sa-si aduca aminte toata viata de ea...sa o faca "fara dar", sa vezi atunci cum vine toata lumea la petrecere "sa se bucure alaturi de tine" :D

Pacalinho spunea...

Hehehe, hai ma "mestere" ca nu e asa de rau/greu. Problema apare atunci cand unii inceracsa fie altceva decat sunt (mirii, socrii sau chair nuntasii), de aici vine nenaturalul, morcovu-n cur sau jena. In principiu - fiindca sunt pe un shortlist de nunta :D - cred ca tre sa organizezi nunta cam asa cum esti tu(consideram cuplul un tot fff unitar ...hahaha), atunci cei pe care ii ai ca nuntasi ar trebui sa fie cam ca tine, apropiati, sa te inteleag si sa ii intelegi in mare parte, deci nunta ar trebui sa fie in mare pe gustul tuturor(adica parinti, prieteni ar trebui sa inteleaga ca asa esti tu si sa incerce sa se bucure un pic is in felul tau). Daca te aberezi la ceea ce nu esti atunci apare discrepantele de care vorbesti. Iar chestia cu darul e un stres de cacat al roamanilor pt ca eu stiu cazuri de oameni care au dat cat au crezut /le-a venit bine/ le-a placut fara sa aiba stres ei sau mirii. Eu am fost la nunti numai cu si de placere. Hai la multe sarbe, insa aveti grija sa nu vomati caracatitza :))

Unknown spunea...

Varianta asta in care ii multumesti pe toti e o utopie! Fiecare vede prin prisma experientelor lui...asa ca incearca sa multumesti pe mama cu vederi open, pe tata conservator, pe mama soacra fitzoasa, pe socru fudul, pe varu' de provincie sarac, pe nevasta care vrea 'sa-si aduca aminte toata viata de evenimentul asta", pe prietenul cel mai bun al lu' tata care i-a fost alaturi toata viatza si cica e prieten de familie, pe bunica care vrea si ea la nunta chiar daca la 1 cade pe masa, pe prietenii tai care vin sa se simta bine si se destrabaleaza in stilul lor de vama veche dupa 200 de jack, etc, etc...

marul spunea...

dap