vineri, 25 martie 2011

Job de top management

Daca cumva iti cauti un job de top management poate ar fi bine sa-ti pui problema cat de smart esti si daca crezi ca ai face fata interviurilor lor.

Imagineaza-ti ca ajungi un urmatoarele situatii si ca trebuie sa raspunzi la urmatoarele intrebari.(sursa Gandul).

Cei care au aplicat pentru un post de analist la Goldman Sachs (firmă de holding bancar) au fost întrebaţi: "Ce aţi face dacă aţi fi un creion pe punctul de a fi băgat în ascuţitoare?".

Dacă vrei să te angajezi analist la firma de banking Capital One, trebuie să spui foarte sincer cât eşti de ciudat, pe o scară de la 1 la 10.

Un post în resurse umane la Google se obţine dacă răspunzi la întrebarea: "Câte mingi de baschet încap în această cameră (unde se desfăşoară interviul)?".

Cei care vor să scrie programe de calculator pentru portalul economic Bloomberg trebuie să rezolve foarte rapid o problemă: "Care este numărul minim de curse hipice după care se pot stabili cei mai rapizi trei cai dintr-un total de 25, dacă într-o cursă concurează câte 5 cai?".

Dacă vrei să fii inginer de software la Facebook, eşti întrebat: "Din câte încercări poţi afla un număr de la 1 la 1.000, dacă ţi se dau doar indicii de genul 'mai mic' sau 'mai mare'?"

Dacă vrei să fii inginer de software la Apple, trebuie să rezolvi următoarea problemă: "Ţi se dau trei cutii: una conţine doar mere, alta doar portocale şi a treia atât mere, cât şi portocale. Cele trei cutii au etichete, dar toate etichetele sunt puse greşit. Ai voie să deschizi o singură cutie, fără să te uiţi înauntru, şi să iei un fruct din ea. Cum este posibil ca, după ce te uiţi la fructul respectiv, să etichetezi toate cutiile corect?

Te-ai gandit tu ce ai raspunde? :)

2 comentarii:

Catalin spunea...

Suna bine :) si au sens

Unknown spunea...

Pai si raspunsurile?...:p