miercuri, 25 septembrie 2013

Noutati la BebeNou.ro

In urma cu o luna am efectuat un studiu intre clientii mei.
Si nu mica mi-a fost mirarea sa constat ca multi clienti nu stiu sa gasesca in site articolele pe care le cauta. Caut hainute pentru copii. Daca caut in google, generic, si nu stiu ce vreau ...caut cu cuvantul haine copii sau cuvantul hainute bebelusi. Sunt cele mai frecvente cautari. Si google imi intoarce cele mai bine pozitionate site-uri de hainute pentru bebelusi / copii.

Dar intr-un site, hainutele sunt organizate pe haine baieti / haine fete. Mi se pare simplu.
In BebeNou, pe langa categoria baieti / fete,  erau organizate  si pe categorii de varsta 0-1 an, 1-3 ani, etc.si apoi cu filtru pe fiecare an in parte.
Cu toate astea, cateva zeci de clienti imi noteaza in sugestii "imi e greu sa gasesc articolele in site-ul dvs".
E drept ca sunt multe articole in site (peste 20.000 de articole momentan), insa daca nu ma descurc apelez la meniul search. In dreapta sus scrie "cauta produs". Introduceti acolo ce doriti sa gasiti "salopeta" sau "rochita" sau "pantalon", etc, etc si vor fi afisate doar produsele ce contin respectivul cuvant in titlu, descriere sau tag-uri.

Ca sa fie si mai usor, am decis sa las imparteala pe Haine Baieti / Haine fete, si sa reorganizez subcategoriile. Nu pe varste, ci la fiecare sa fac pe subcategorie Rochite fetie, rochite botez, salpete bebelusi, salopete cu bretele, haine de primavara / toamna, haine de iarna, etc. astfel incat sa fie direct targetat pe subcategoria produsului. Si in interiorul  subcategoriei am adaugat filtru de varsta, astfel incat se poate identifica imediat "ce rochite sunt pentru fetite ce au varsta de 2 ani".
Astept feedback, e mai usor acum, setat asa?

Niciun comentariu: