duminică, 13 octombrie 2013

Daniel Ghita Vs Rico Verhoeven

Ca vechi amator de K1 (doar din fotoliu) am facut noapte alba si am urmarit Gala "Glory 11" din Chicago.

Faina gala, nume mari, meciuri bune, un premiu pe masura. Pacat ca n-a ajuns la Daniel Ghita.

La cateva ore dupa meci am cautat pe google sa vad daca cineva a inregistrat meciurile sau daca au aparut stiri despre gala. Nu erau stiri noi, insa sub articolele de zilele trecute o multime de comentarii rautacioase legate de finala cu Rico Verhoeven : ca a mancat bataie de la un bebelus, ca a fost blat, ca nu si-a dorit cu adevarat sa castige, ca are spirit de roman, ca n-are stofa de invingator, etc, etc.

Poate nu sunt cel mai in masura sa-mi dau cu parerea (nefiind practicant) insa dupa mii de meciuri urmarite imi dau seama la ce trebuie sa ma uit ca sa stiu cum a decurs un meci. E clar ca Daniel Ghita a dorit sa castige, foarte proabil el s-a pregatit cu un sparring partner pentru viteza si inaltimea lui Gokhan Saki, insa in finala nu a reusit sa-si faca meciul pentru ca s-a taiat in prima repriza. N-a cazut, dar au fost cateva lovituri care i-au ridicat capul de pe cervicala.
Mi se pare ca nu rezista la uppercut, n-ati vazut ca de fiecare data cand primeste o lovitura de uppercut si-i sare capul e groggy? In plus s-a lovit in mai multe randuri cap in cap cu adversarul si asta la inmuiat. E bun sportiv, gandeste, e tactic, puternic, loveste foarte bine cu piciorul, insa pentru Daniel Ghita capul este calcaiul lui ahile. Verhoeven a inteles asta, a luptat de aproape, nu l-a lasat sa-si faca jocul de la distanta, a fost mai tare pe teasta si a castigat.
 Meritat, chiar daca imi pare rau pentru roman.

 Dupa ce turcul nu s-a calificat in finala, probabil toti romanii au crezut ca Daniel e deja castigator, ca nu-l poate dovedi un 'copil' de 24 de ani. Mai ales dupa ce meci clasic facuse cu Anderson Silva. Puteti vedea meciul cu Silva dand click aici
Oricum, se vede ca munceste mult, e pacat ca nu a valorificat sansa, insa daca ne amintim de unde a plecat, e un mare campion si trebuie felicitat.

Bravo Daniel!

Niciun comentariu: