marți, 9 decembrie 2008

Maturizarea electoratului! Bullshit!

Citeam zilele trecute in Academia Catzavencu cum ca au ramas pe dinafara oameni precum Vadim sau Becali, si felicita electoratul pentru maturizare.
Maturizarea celor care au votat!
Ca atunci cand voteaza 30% din populatie...nu se mai numeste maturizare. As vrea sa se bage si la noi vot de blam, sa votez blank, sa se prinda si ei ca nu i-a vrut lumea, ca nici unul di ei nu te reprezinta. Si eventual sa nu se redistribuie. Nu de alta dar uite asa ajunge iar om cu voturi 11%in colegiu sau sa castige in fata unuia cu 42%.
Am gasit un spot "Pro", de motivare / educare a electoratului, iscat dintr-o psihologie inversa, dar care m-a facut sa ma gandesc daca nu cumva ar fi votat mai multi, daca era facut cunoscut la noi inainte de alegeri.
Actori, fetze puternice, expresivitate, argumente pro si contra...judecati emise de oameni care reprezinta simboluri pt americani, ancorati puternic in virtual, manipulati puternic de media.
Unele din argumentele lor... nu ne privesc, nu sunt ancorate in societatea romaneasca sau nu avem cultura civica necesara, dar cele mai multe se potrivesc si ne privesc. Cum bunica oricum vota PSD la 87 de ai ai ei, un astfel de clip ar fi prins bine electoratului 18-35 de ani care a lipsit masiv, sau celui 18-25 care a absentat revoltator. Prin lipsa noastra o sa ne luam "muiutz la cacutz" cum spunea cineva...dar ce vb eu, care nici nu am votat! :D
Enjoy the spot anyway! ;)

2 comentarii:

Corina Bordeianu spunea...

Pai vezi spooful de la noi si vei intelege de ce sunt atat de multi participanti http://icontext.blogspot.com/2008/11/vote-dont-vote.html

Unknown spunea...

Chiar tare, varianta romanesca nu a ajuns la mine...dar chiar si acum nu m-a convins!