vineri, 7 noiembrie 2008

Casual Friday la romani

Multi dintre noi, obligati de normele interne ale firmei sa venim imbracati elegant/business, se bucura de 'libertatea' casual friday. Adica de a veni imbracati lejer, ne-office, vinerea.
Practica este mai veche in strainatate, la noi au adus-o multinationalele.Iti creeaza e drept, in prima faza, un confort psihic... nu te mai obliga firma sa faci ceva. Pana mea, nu e vesel sa vii vara/iarna la costum, chiar si atunci cand nu-l ai. Ideea e ok, detensioneaza la nivel subconstient.

Casual Friday la romani se personalizeaza insa, natural, firesc, si cu tagmele romanilor: vinerea romanii intarzaie la serviciu, muncesc putin, povestesc mult si pleaca devreme.
Multumim angajatorilor ca ne-au dat un deget, avem noi grija sa luam toata mana. :D

PS cei care nu intrati in categoria asta va rog sa nu-mi sariti in cap, stiu ca existati si voi ;)

5 comentarii:

Anonim spunea...

Pai de ce sa muncim? Oricum ne platiti prost. Daca as sti ca urmeaza sa primesc mai mult as munci mai mult. Si sa nu le plangem de mila celor de unde vine casual friday: ei au mai multe sarbatori legale decat noi, tari precum franta au programul de lucru mult mai scurt, sa nu mai vorbesc de salarii, bonusuri, protectie sociala, asigurari de sanatate... Romania e de cacat, ar trebui sa plecam cu totii.

Anonim spunea...

La mine casual friday este de fapt...casual sunday (avand in vedere ca la mine se lucreaza in weekend)!... nu e vorba neaparat de haine, ca eu pot sa ma duc si in trening daca vreau la munca, dar mai "fur" cate o ora din program :D ...de fapt, daca stau sa ma gandesc si la noi mai vin vara baietii in bermude duminica...lucru care nu prea e vazut cu ochi buni in cursul saptamanii...in schimb pt ceilalti de la mine de la serviciu, care au alte preocupari decat mine, "casual sunday" inseamna de 2-3 ori mai multa munca decat in cursul saptamanii, pt ca jumate din angajati sunt liberi...dar macar muncesc in bermude :D

Unknown spunea...

:)) "anonim", tocmai asta e ideea, ca oricat de mult am primi, consideram ca acei bani ni se cuvin si vrem mai mult. Cei din multinationale nu castiga 320 de euro salariul mediu in Romania...if u know what i mean...
Asa este, unele tari au mai bun sistemul, dar au ajuns la asta dupa ce au muncit pe rupte, au produs intai si de la un anumit nivel socio-cultural au inceput sa se conserve sau sa munceasca pt ei...

castorul spunea...

da...o simt pe pielea mea.sunt mai relaxat,negociez mai bine un contract,ma simt mai concentrat,sunt mai natural in miscari si poate psihic mai bine.
de la psihic pornesc toate.deci,se poate castiga un contract pt.firma destul de gras...avantaj firma!!! Nu sunt la fel de convins cu ziua de vineri ca tr.sa fie scurta,sa aibe cateva cafele in plus si bineinteles cateva tigari in plus...nu..tr.sa fim la fel de ancorati im munca si sa lucram la intensitate maxima pana la orele de pr.
Sunt si colegi care confunda ziua de joi cu Vineri si Cea de Vineri cu Sambata???nu faceti asta ...!!!!nu incercati acasa..e periculos!!nu se recomanda celor care au rate la banci!!!!
castorul.

Octav spunea...

ce casual friday?!? ce ziceti de Naked MOnday? ce frumos ar incepe saptamanile!!!