miercuri, 6 august 2008

Carrefour, un COOP cu nume de multinationala

Va mai amintiti COOP-urile ceaushiste? Magazinul central cu de toate? Carrefour are target ca in Romania sa devina unul dintre ele, chiar daca si-a facut deja un renume international. Cu niste capi francezi rupti de realitatea executorie din magazine, cu angajati prost platiti care lucreaza si se pun la dispozitia clientului pe masura banilor primiti, cu marfa din ce in ce mai proasta, au toate shansele.

Eu client fidel de fel. Am facut si firma clienta, dand prime salariatilor de cca 2000 ron lunar in Cupoane de magazin Carrefour. Dar usor usor panta descendenta a brand-ului se accentueaza, romanul oricum vine, magazinul e plin, vorba aceea "treaba merge, ce te bagi?!"
Intai m-a dezamagit marfa in departamentul de aparatura: cuptor de microunde dus inapoi dupa 2 luni, Stepper-ul dupa 1, frigiderul dupa 5. In discutiile cu casieritele, si ele au patit la fel, adica multe din cele cumparate le-au inapoiat dupa ceva timp, noroc cu garantia.

Marfa de calitate nu are loc, normal Buyer-i in general sunt tot romani. Nu-si iau spaga, nu baga produsul. Acum un an le-am pasat contactul unuia dintre clientii mei din Italia, producator de mozzarella, f cunoscut, pentru care faceam studii de piata. Omul, deja client Carrefour in Italia, voia sa se extinda si-n Romania. Cu mostre de marfa de prima mana, exportate in toata europa, cu preturi la 20%-30 fata de preturile expuse in rafturile carrefour, n-a trecut de Buyer. Probabil nu daduse spaga. Ce neam de traista, sa nu-i spun omului ca-n Romania spaga bate raportul calitate pretz.

Apoi ma trezesc jignit de o casieritza: "Sigur puteti sa cumparati orice cu cupoanelea astea?(NB cupoane de magazin Carrefour pe care scrie mare ca pot cumpara orice, si pe care deja le-am platit carrefourului)De ce apare valoarea cu minus? Sigur nu ma pacaliti? Ca dvs sunteti client si aveti toate motivele sa mintiti ca sa luati si sticla asta de Teacher's pe bonuri. Eu nu am mai vazut niciodata bonuri d-astea, da' vad ca scrie Carrefour pe ele." I-am spus: 'Daca erati angajata mea nu v-as fi lasat niciodata sa interactionati cu clientii fara un training, si daca mi-ati fi jignit clientii va dadeam afara!' S-a suparat. Shit happens. I've kept walking.
Saptamana trecuta au batut recordul: in aceeasi zi, in acelasi magazin Carrefour Unirii, 2 din angajatele mele sunt acuzate ca au bonuri Carrefour false
si sunt tratate de cei de la paza ca pe niste hoti. Dupa o verificare a seriilor au dovada ca de fapt cupoanele erau bune. Rusinea fetelor o spala apa.

Catena are si oameni buni in interior, dar stiti cum e, Lu' pesc' puzza da'la capa.
Intr-un supermarket in care nici calitatea nici clientul nu conteaza, nu pot sa ma simt altfel decat intr-un COOP comunist.

In ochii mei, un mare minus.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Interesant articol.
De acord cu tine in ceea ce priveste calitatea serviciilor si a marfurilor oferite de Crrefour,
cu atat ma mult cu cat asa numitii portari, scuze, paznici hai sa fim indulgenti si sa-i numim Bodyguarzi. As adauga mai degraba ca a ajuns un magazin ce vinde produse la Kg, la sac, la gramada asa cum iau magazinele de haine second-hand produse cu sacul si apoi le sorteaza.
Romanaia ce sa mai zici. Traiasca CAP-ul.

Anonim spunea...

Haideti fratilor, acum nu ne mai convine nici Carrefour-ul?! In cazul asta mergeti in continuare la buticurile din colt unde nu au decat cateva produse, nu poti alege, sunt scumpe, iar vanzatoarele iti mai scuipa si in ochi. Macar in hipermarcheturi iti alegi singur produsele, o gama mare de sortimente... Probabil ai luat unele din cele mai ieftine produse de ti s-au stricat asa repede, aceleasi marci se gasesc in toate magazinele de electrocasnice, tot Bosch, indesit sau electrolux se numesc. Sa nu criticam doar de dragul de a critica. Acum sa vad daca-mi publici comentariul :))

Unknown spunea...

Probabil ca ma asteptam la mult mai mult de la ei,cunoscand bine catena din Italia, si mai ales prin prisma studiilor de piata facute pntru ei.In afara sunt f bine vazuti. Poate ca ajunge la noi mai multa marfa facuta pe vapor si cu marca aplicata.
E drept ca au o asistenta directiune spirt.Insa daca la case esti tratat rau pe banii tai, te gandesti ca deja exista concurenta.

Anonim spunea...

Traiasca carrefour!la cat de bine sunt plasate, poate sa vanda si cacaturi, ca tot vine lumea!

Anonim spunea...

bai fraierilor, Auchan, Cora si Real au trecut de mult inaintea carrefourului, ca si calitate, si la preturi mai mici.Teo