miercuri, 27 august 2008

Tutto il mondo e paese





Am gasit pozele astea intr-un ppt primit de la un italian (ppt ce prezenta Romania). Alaturi de alte poze deja celebre despre traficul din bucuresti, tigani cu lanturi de aur, betivi, carutze cu nr de masini sau cu emblema de taxi, le stiti si voi, sunt peste tot pe net. El le luase de pe diseara.ro. Nu mi-a placut, dar a trebuit sa recunosc, sunt instantanee de la noi.

Apoi mi-am amintit de ppt-ul Eu versus Italy sau Europe versus Italy (Bruno Bozzetto, de urmarit, are multe search on google)



I l-am aratat si lui si n-a mai ras. Nu i-a placut.

Ca o pizza asa ii caracterizam pe italieni si Italia. Pana a trebuit sa caracterizez Bucurestiul cuiva si a trebuit sa explic prezentza ruinelor langa cladirile de sticla, a mormanelor de gunoaie cu miros intzepator nu departe de terase dichisite sau restaurante cu preturi occidentale, de la copiii care cerseau vis a vis pana la sumele lasate in Bamboo.
A pizza semana si la noi.
Pana si realitatile zilnice seamana intre ele: politicienii nostri cu mafiotii lor, oltenii nostri cu napoletanii lor, moldova noastra cu sudul lor, femeile noastre cu barbatii lor(sau invers), Sibiul nostru cu Tirolul lor, traficul nostru cu traficul lor, micii nostri cu pizza lor. Alte forme dar fondul e acelasi, conceptul e acelasi.
Tutto il mondo e paese. Ca bine-a mai zis asta!

Un comentariu:

Anonim spunea...

bai astia au Vaticanul, pe care noi nu-l avem. Si alte jdemii!