vineri, 10 octombrie 2008

Barfly - Un "Club A" al categoriei 25-40 de ani

Primesc de la o prietena, deranjata ca mergem frecvent in Barfly(din pacate nu ca pe vremuri :D ) un post depre respectivul club. Post in care o pustioaca arunca cu piatra in cuibul nostru favorit(e drept vechiul era si mai apreciat). Barfly este intr-adevar o stare de spirit. You must fit in ca sa rezisti. daca te aranjeza clubul, cu greu il mai lasi.

Vechiul Barfly, avea 3 camere cu tot cu bar, o singura buda, nu era prea mult spatiu si era fum mult, si uneori putea a pipi la intrare (multzumita moshului de deasupra care era deranjat de bar). Avea in schimb oameni faini, mai flower-power asa, bautura ieftina, nu plateai intrare, muzica foarte buna si in plus treceai la orice ora si gaseai prieteni. Erai ca acasa. Puteai sa te manifesti cum voiai, cu conditia sa nu-i deranjezi ce ceilalti. Si cum ceilalti erau asemeni tie... La baie asteptai mereu, dar si combinai la greu. Sau iti facei cunostintze, in cateva luni cunoasteai cam toata lumea care era de-a casei.
Erai om de Bamboo, era clar, locul tau nu era aici. Era prima si ultima vizita.

Noul Barfly e mai spatios si intr-adevar te impiedici de mese, si nu prea mai poti sa dansezi pe ele. Cu aerisirea e greu pt ca marea majoritatea a clientilor fideli sunt tutungerii ambulante, leaga tigarile si sunt impatimitzi intr-ale nicotinei. E ascuns si de-abia ti-l gasesc taximetristii. Dar asta nu a oprit lumea ca la redeschidere, sa fie full. La ora 22 inca nu se stia daca dechiderea va fi in seara aia, iar la miezul noptii era full. Asta spune mult despre fidelitatea clientilor, mai ales ca se tot amanase cateva luni redeschiderea. Bude sunt mai multe dar si lume mai multa, asa ca tot iti mai ramane loc de combinat. :D Si mai putin loc de pipi.
Au tot aflat de el pustani si te mai trezesti cu vreun viteaz de noua generatie langa tine, dar pe ansambu e ok, a ramas lumea veche. Ideea patronilor a fost faina: sa-ti deschizi un bar pt ai casei, pt prieteni... pt ca ai multi si insetati.
Clubul nu vi-l recomand, stati departe de el, ca sa am eu loc cand merg.

7 comentarii:

Anonim spunea...

1. "Vechiul Barfly, avea 3 camere cu tot cu bar, o singura buda, nu era prea mult spatiu si era fum mult, si uneori putea a pipi la intrare"...mama, gata, deci cu descrierea asta m-ai dat pe spate...chiar pare un loc de vis, unde as vrea sa ma relaxez dupa o zi stresanta de munca...aromaterapie cu miros de pipi...yamiii..si niste bai de fum...bine dracu' ca s-a inchis!
2. "La baie asteptai mereu, dar si combinai la greu"...oau...deci toate sperantele erau in vezica..cu cat mai plina, cu atat mai multe sanse de combinare ... nici nu vreau sa ma gandesc la calitatea fetelor care se lasau combinate la buda..adica, ce mai, asta e visul oricareiu fete: sa fie cucerita la WC...
3. Noul Barfly: "intr-adevar te impiedici de mese", "Cu aerisirea e greu"...dar slava domnului ca "Bude sunt mai multe dar si lume mai multa, asa ca tot iti mai ramane loc de combinat"...hai ca sambata ma duc sa imi caut pereche in Barfly...cred ca o sa beau ceva de pe drum si o sa ma asez direct la coada la toaleta...poate poate pica ceva ...

Unknown spunea...

Vai, daca tzi s-ar intampla sa cunosti un tip la baie ar fi bai mare. 0 shanse de socializare doar pt ca l-ai cuoscut la baie. Astea-s prejudecati. Ar fi aberant sa iti cunosti persona iubita la baie. Nu da bine la prieteni, rude, cunoscuti, scade cota. "Si unde ziceati ca v-ati cunoscut?" "La baie!" Nasol.
Am descris barul cu bune cu rele. Nu spun ca barul nu ar avea hibele lui, dar decat alaturi de pisi si pastilatzi de bamboo, mai bine cu oameni faini intr-un "club A" cu bude aglomerate.
Ai vazut cum arata camerele unor profesori universitari sau actori? Aparte, "fara forme, dar cu fond".
Cam asa este Barfly raportat cu celelalte cluburi de fitze, despre are scrii asa de frumos.

Anonim spunea...

Nu inteleg ce ai tu cu Bamboo. Cred ca ai un complex. Am auzit ca e foarte misto acolo, sunt si oameni faini si este cotat printre cele mai tari cluburi din Europa. De ce il faci muci? Doar pentru ca acolo vin oameni cu mai multi bani? Ce-ai vrea, ca daca au bani sa se imbrace ponosit? Nu cumva aplici principiul "sunt acri strugurii"? Lauzi faptul ca intrarea e libera in Barfly. Asta nu cumva face ca acolo sa vina si foarte multi distrusi care doar acolo isi permit sa se puna in cap de bautura? In alta parte nu si-ar permite sa-si ia mai mult de o bere. Sau vrei sa intelegem ca oamenii care au reusit sa aiba ceva bani sunt varza din start?

Unknown spunea...

Sa nu ne intelegem gresit. Nu toti oamenii din Bamboo sunt de proasta calitate, asa cum nici toti cei care merg in Barfly nu sunt musai oameni faini, dar nota o da marea majoritate. Si daca vorbesti din auzite trebuie sa mergi in Bamboo pana devii 'de-al casei', apoi imi scrii 2 randuri, sa vedem daca mai ai aceeasi buna parere. Si nu, 'strugurii nu sunt acri', fiind director general al unei firme straine. Si in Bamboo imi duc eu prietenii/partenerii italieni care vin in Romania (citez) 'sa f*ta super gagici pe gratis'. Nu am nimic cu acest club, sunt zeci altele asemanatoare ca stil si oameni. Doar ca prefer oamnii care pun accent, atunci cand ies seara in orash, pe 'a te arata om fain decat un bogat smeker'. In in Barfly am gasit o multime de oameni de genul asta. E ca un club, nu ca o discoteca. Un club in care oamenii ies sa bea o bere relaxati, sa povesteasca cu prietenii si sa danseze, si nu ies sa epateze.

Anonim spunea...

stiu ca e un post vechi dar tot scriu. Si eu adoram vechiul Barfly si l-am vizitat si pe cel nou vreun an pana cand...parca se stricase treaba...nu am mai trecut demult, il voi mai incerca, insa vroiam sa te intreb daca cumva mai stii vreun club prin Bucuresti cu acea atmosfera din Barfly-ul vechi, mi-e asa de dor de ea si de oameni, si de tot ce insemna odata Barfly

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Cat adevar in comentariul tau! Eu am fost in weekend sa beau o bere si intr-adevar oamenii s-au schimbat, chiar si cei vechi vin din ce in ce mai rar.Si nou cautam...o solutie a fost la un moment dar El Grande Comandante, insa parca nici acolo nu mai e ok...Si noi ne schimbam cu varsta...au aparut si copiii si s-au schimbat prioritatile...