luni, 7 iulie 2008

'cause I want to be loved by you...

Multi dintre prietenii mei se casatoresc.
Ma intreb cati dintre ei si-ar permite luxul de a face o nunta in natura, doar cu prietenii si rudele apropiate. Sa fie invitatie la o nunta "fara dar", sa mergi la nunta pt ca-ti doresti sa fii alaturi de acel om in momentele acelea de bucurie. Sa te bucuri alaturi de el. Am un prieten bun care nu are noroc la bani. Nu mi-ar placea sa-l stiu lipsind de la nunta mea.
Sa nu te bucuri alaturi de cei dragi doar din cauza unei prejudecati: "nu poti sa te duci la om la nunta faca sa dai bani, trebuie sa platesti macar tacamul si sa-i dai ceva in plus sa plece in viatza." A trait atatia ani in concubinaj si-a fost fericit si fara nunta facuta sau fara banii mei...de ce n-ar fi si de acum incolo. Pledez pt nunta fara dar. Dati-mi voie sa visez, ceea ce va doresc si voua.
Cea mai frumoasa nunta ever la care am participat a avut loc in aer liber, pe o pajiste din Bran. Trei zile si trei nopti. Oameni veniti cu inima. O nunta atipica oarecum, dar care ramane vie in suflet. Doi oameni care s-au casatorit asa cum au vrut ei, alaturi de oamenii pe care i-au dorit ei alaturi. Nu au avut alaturi colegi sau prieteni de-ai parintilor si rude vazute pentru prima oara, in baza unor reciprocitati ci au mizat mai mult pe ei si pe dragostea lor. Mizeza si acum dupa ani de zile, in era divorturilor. Aceasta melodie le-ar putea fi dedicata.

9 comentarii:

Anonim spunea...

tu macar o data te-ai gandit cat costa sa faci o nunta?it izic eu - minim 10.000 eur. crede-ma, putini sunt cei care au acesti bani si pot sa-si permita sa-i arunce in vant (chiar si pt o memorabila nunta alaturi de prieteni). crede-ma, cd ai sa ajungi sa-ti faci nunta, ai sa vrei macar cheltuielile sa ti le recuperezi. si eu gandeam asa "hippie" inainte de marele eveniment...

Unknown spunea...

Cool! pai daca tot pleci cu ideea "macar sa-mi recuperez ce-am investit, oricum fac nunta pentru rubedenii si prietenii lu' tata si nu pt mine"...mai bine treci pe la starea civila si biserica cu parintii si nasii, dai o petrecere de neuitat cu prietenii, si nu mai ai atatea cheltuieli.

Anonim spunea...

am inteles...la nunta ta o sa las plicul gol

Anonim spunea...

sa faci tu nunta fara dar daca ai curaj! te reneaga maica-ta, taica-tu, bunica-ta...

Unknown spunea...

Ai varianta de a face nunta pt tine si sotia ta, sau de a face nunta de gura/pt bunul plac al rudelor si cunoscutilor. Pt a intra in legalitate in ochii celorlalti ajunge sa treci pe la preot si starea civila. Depinde de tine daca vrei tambalau sau nu. Cu dar sau nu.

akasha spunea...

si eu sunt de acord cu nunta fara dar...si pentru mine nunta nu e o afacere. giiiiiizzz, iti dai seama....cred ca exista o formula a darului, gen: dar= meniu+restaurant+lautari+luna de miere...+whatever
NU, nunta mea nu o sa fie asa, o sa fie pe pajistea de la cabana Bolboci, cu muuulta verdeata, munte, brazi, foc de tabara si cu prietenii dragi noua.a, si am uitat, cu pestera Ialomitei, unde avem cununia religioasa :D...asa ca se poate, daca vrei, si ma bucura gandul ca au mai fost si altii care au fugit de restaurante, programari cu 2 ani inainte, de tinute obligatorii....de monotonie...

Anonim spunea...

!support Nunta fara dar


Cine-si face nunta doar ca sa-si ia frigider, masina de spalat si sa-si achite avansu' la Logan, cu tot respectu' pentru toata lumea, in viziunea mea e un pierzator.

Regards,

Mihai plujitistu'

Unknown spunea...

Tocmai asta e ideea. Lumea-si face nunta ca sa faca bani, nu sa se bucure alaturi de prieteni. A devenit o incercare de bijnitz, nu o bucurie alaturi de cei dragi. In secolul XXi in care goana dupa bani intrece orice alta svacnire umana...sa faci nunta pt sufletul tau e...vis.

Unknown spunea...

In plus se pot face nunti light si sa iesi pe plus. Investesti 5000 euro si scoti 15000. Caz concret, al unui prieten. Nunta faina, atipica, doar cu prieteni apropiati si cateva rude. Pt ce sa faci imprumut la banca, iei 100.000 si scoti 110.000? Ca sa se distreze prietenii lu tata? Prietenii nasului? Ca sa fie atatea lucruri de organizat astfel incat sa nu te mai simti bine? Daca nu ai pe cineva bun organizator care sa iti asigure spatele, esti mancat, nici nu o sa simti nunta la cate preocupari ai.O prietena care organizeaza nunti mi-ar fi zis "Pasezi la noi organizarea si nu te mai doare capul!" Ba da, o sa ma doar cand vine nota de plata. Te intinzi cat ti-e plapuma, asta e secretul. Nu ai bani, faci o nunta mai mica. Renunti la restaurante fitzoase, treci in aer liber. Nu mai cumperi rochia de mireasa, o inchiriezi. Nu mai chemi formatie, iei un dj bun, sau un calculator cu muzica si o statie de amplificare, dupa posibilitati. And so on...