vineri, 11 iulie 2008

Cum reactionezi cand ti se da la m**e in Romania

Ghid de bune practici. Am putea sa facem unul. Plecand de la "cum sa devii bucurestean"...unul nou, complex. Probabil unul cu mai mult timp si mai putina minte ar incerca sa-l puna in aplicare.

Mi-a venit in minte aseara, cand la terasa Victory din Herastrau, langa "curcan", eram cu niste prieteni si ne-am luat m**e pe banii nostri.
1 Litru de limonada costa 20 RON. Piperat, dar acceptabil, de terasa in centru. Totul ok pana cand barmanitza s-a intors si a pus apa direct de la chiuveta. Ce apa plata, ce dozator...direct de la chiuveta! Daca am replicat, ni s-a explicat de catre domnisoara( o tanara de vreo 25 de ani posesoare de 80 de kg pe fund si 100 kg slana pe obraz) ca daca voiam apa plata trebuia sa spunem. Ca de fapt noi platim locatia, de-asta costa 200 mii. Si de aici incepe disputa: ca nu mai are apa plata, ca nu are bon fiscal, ca nu stie cum se numeste firma, ca nu este patronul sa-l cautam maine, ca nu are nr lui de telefon. Mai avea sa ne spuna ca ea de fapt nu lucreaza acolo, sau ca e femeia de serviciu. Se intorc prietenii mei la masa, nervosi in draci, deja fara chef. Venisera sa se relaxeze la o bere in parc, nu aveam mult timp la dispozitie si nici nu exista concurenta decat pe malul celalalt al Herastraului, la Fitze.
La protectia consumatorului nu poti suna la ora aia, macar sa ai satisfactia de moment. Ca ulterior faci reclamatia si aia trec si dau o amenda minima si iau o spaga maxima...satisfactia de a se face dreptate se diminueaza.

In momentul ala iti trec tot felul de ganduri prin cap, "dinte pt dinte", "sunt domn cu domnii taran cu taranii", intoarce si celalalt obraz, vezi negru in fata ochilor, ti-ar scapa din mana sticla sau paharul, s-ar pata din greseala canapelele, ai urina pe pereti la baie, sau ai da cu ceva mai consistent pe peretii din baie, le-ai face un rau, i-ai pune la munca...orice, numai sa te scoata din starea asta, trebuie sa rabufnesti intr-un fel. De ce dracu' m-a crescut mama cu bun simtz. Chiar si acum dupa ce am facut reclamatie la protectia consumatorului le-as mai face ceva. Ceva pt sufletul meu, care sa contravina cu tot ce m-a invatzat mama.

4 comentarii:

Anonim spunea...

mare dreptate ai. nici nu-mi mai amintesc de cate ori nu am simtit si eu acelasi lucru.

Anonim spunea...

Bravo Ioane!!

Bine ca macar postezi aici tu, in alta parte posteaza altu', in alta parte altu'.. pic cu pic se umple galeata constiintei colective care se trezeste la un moment dat si le-o dam noi la mu*e creaturilor astea hidoase care in pacate au imbacsit Bucurestiul, Litoralul si nu numai..

Regards,

Mihai plujitistu'

Anonim spunea...

asa patroni...asa angajati, asta e romania si ne ocupa tot timpul.
De asta suntem unde suntem din cauza unora ca astia

Anonim spunea...

asa patroni ...asa angajati, la ce va asteptati, de asta e romania cum e si ...suntem unde suntem, uni regi si altii sclavi, dar exista justitie divina