sâmbătă, 4 octombrie 2008

Frumoasa mentalitate!Punct.

Poveste: in perioada interbelica cele 2 partide ce alternau la guvernare aveau 2 ipostaze de infruntat: fucker sau get fucked. Nu va spun numele si nici cine pe cine, ca nu fac politica(cautati in arhivele Bibliotecii nationale, ca sigur gasiti).
Interesant e conceptul.
Partidul X ajunge la guvernare: se imprumuta puternic ouside, pe perioada scurta sau medie.
Cu banii imprumutati ridica si modernizeaza centre, fac schimbari, umanizeaza nivelul de trai. Mandat fructuos, votantul apreciaza. Ii voteaza din nou, dar in urmatorul mandat incepi sa-ti dai back datoriile e greu sa mai faci ceva, de fapt nu mai faci nimic si pierzi alegerile intr-un final. Vine concurentza la putere, parditul Y, bucuros de victorie dar se loveste de datoria externa creata de precedentul mandat. Si are de platit, din prima, sume si sume si sume, si nu face nimic, ca nu are cu ce. Firesc pierd alegerile. Lumea voteaza din nou concurentza, partidul X, care macar a facut ceva cand era la guvernare. And so on...
End of story.

Ma uit la televizor si povestea imi pare familiara. Un pardid pe final de mandat care mareste salarii, pensii, pozeaza in virgina dornica de copulatie, face, drege, dar bani nu sunt, ca daca erau pana acum s-ar fi facut ceva. Asta pe fondul unor scaderi puternice in procentele preferintelor electoratului. Daca tot se prevesteste venirea altora, macar sa le lasam zestre de purtat.
Frumoasa mentaliate! Punct.

Niciun comentariu: